Gevelelementen

voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

 

Stel minimale Rc-waarde per bouwdeel vastí

In een Artikel in Bouwwereld, http://bouwwereld.nl/nieuws/stel-minimale-rc-waarde-per-bouwdeel-vast/?utm_campaign=1673195&utm_content=15664664633&utm_medium=email&utm_source=Emailvision, wordt het volgende gesteld;
 
 

  • Verhoging van de Rc-waarde van gevels levert momenteel in de praktijk de meeste uitvoeringsproblemen op, vooral bij baksteen buitengevels. Verhoging van de Rc naar 5,0 bij baksteen gevels met steenachtig binnenspouwblad leidt vooral bij midden- en hoogbouw tot grote kostenverhogingen, terwijl de energiewinst beperkt is. Een verhoging tot Rc 4,5 blijkt wel kostenefficiënt uit te voeren.
 

Wij zijn van mening dat dit een achterhaald standpunt is. Door toepassing van onze gevelelementen met een traditionele uitstraling door het toepassen van gezaagde stenen op onze elementen kunnen zeer hoge Rc waardes gehaald worden.

Bouwend Nederland wil vasthouden aan traditionele bouwmethodieken en ook vertrouwde uitstraling van projecten. Methodieken wijzigen en slimme en ook betere systemen zijn beschikbaar, men moet ze alleen willen toepassen. De uitstraling is geen enkele probleem, immers een Thermogreen gevel kan exact dezelfde uitstraling hebben als een traditioneel gemetselde gevel met een een Rc waarde tot Rc 15 voor nagenoeg dezelfde kosten. 
Volg Thermogreen Building Solutions op LinkedIn! Volg Thermogreen Building Solutions op Twitter!
30 januari RT @JanEkkelenkamp: @TenDesignNL en het laatste infopunt @ijsseldelta voor vandaag geplaatst bij schapenboerderij De Vreugdehoeve #Zwoll ...
Maalstoel 4, 7773NN Hardenberg, The Netherlands Mail ons Algemene voorwaarden