Gevelelementen

voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

 

Publicatie in Bouwen met Staal

In het reguliere vakblad, "Bouwen met Staal" is in het augustus nummer een artikel geplaatst over de toepassing van Thermogreen Gevelelementen in de seriematige woningbouw. In dit artikel wordt de toepassing van de prefab gevelelementen beschreven m.b.t. 10 koop- en 18 huurwoningen in Noord-Holland.

BOUWEN MET STAAL 234 | augustus 2013

Seriebouw

Tien zogeheten ApparterrA-koopwoningen met een constructieve basis van staalframebouw gaan dit najaar in de verkoop in Heemskerk. Van Rhijn Bouw uit Katwijk is samen met Stol architecten uit Lisse de founding father van dit levensloopbestendig en energiezuinig woonconcept. Door verregaande prefabricage met korte bouwtijd en slimme verkaveling(efficiënte schakeling) zijn de grondgebonden woningen goedbetaalbaar. Voor het project in eigen ontwikkeling is gemeentegrond aangekocht. De woningen zijn varianten op een demowoning in Katwijk, dat standaard hoge Rc-waarden van 6,5 m2K/W voor de wanden en voor het dak van zelfs 8,0 combineert met hoogwaardige, veelal driedubbele beglazing. Het eindresultaat is een epc van lager dan 0,6, dat met relatief eenvoudige maatregelen te verlagen is naar 0,4 en 0,2. De staalframebouw wanden, geproduceerd door Thermogreen Building Solutions uit Hardenberg op frames van Flex framebouw uit Rijssen, zijn standaard aan de binnen- en buitenzijde geïsoleerd (koudebrug). De buitenafwerking is van steenstrips (gezaagd uit bakstenen) die zijn verlijmd op een gewapende mortel. Alle elementen worden compleet prefab aangeleverd, inclusief beglaasde kozijnen en een binnenbekleding van gipsvezelplaat. Op de wanden liggen kanaalplaatvloeren waarop mogelijk later een verdieping kan worden geplaatst. De (stuik)-naden zijn zo ontworpen dat ze logisch passen in het gevelbeeld en eventuele beschadigingen onzichtbaar te repareren zijn. Een ander ApperterrA-seriebouwproject in wording betreft 18 huurwoningen, eveneens op een Noord-Hollandse locatie.
Volg Thermogreen Building Solutions op LinkedIn! Volg Thermogreen Building Solutions op Twitter!
30 januari RT @JanEkkelenkamp: @TenDesignNL en het laatste infopunt @ijsseldelta voor vandaag geplaatst bij schapenboerderij De Vreugdehoeve #Zwoll ...
Maalstoel 4, 7773NN Hardenberg, The Netherlands Mail ons Algemene voorwaarden