Gevelelementen

voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

 

Overheid koopt bewoners uit onder hoogspanningskabels

artikel in het Algemeen Dagblad 18 april 2013

Den Haag. De overheid gaat mensen uitkopen die onder hoogspanningskabels wonen. Dat kondigde minister Henk Kamp gisteren aan. Het gaat om maximaal 140 miljoen euro. Het gaat om mensen die wonen onder de hoogspanningskabels van 220 en 380 kilovolt (die technisch niet allemaal ondergronds kunnen) en om mensen in buitengebieden die wonen onder hoogspanningslijnen van 110 en 150 Kilovolt. Kamp wil verder dat bestaande hoogspanningskabels als het even kan onder de grond verdwijnen. Vanaf 2017 wordt met beide maatregelen begonnen, want op de begroting ziet hij geen ruimte om direct met deze operatie (kosten 580 miljoen euro) te beginnen, schrijft Kamp aan de Tweede Kamer. Actiegroepen die al jaren strijden tegen bovengrondse hoogspanningslijnen zijn blij met de plannen.

Thermogreen kan een oplossing bieden, zie onder "Thermogreen gevelelementen vormen een kooi van Faraday". Indien woningen duurzaam worden gerenoveerd en voorzien van nieuwe gevelelementen dan wel de bestaande gevels wordt voorzien van Isostuc isolatiemateriaal zal de woning automatisch voorzien worden van een kooi van Faraday m.a.g. dat de elektro magnetische straling wordt gereflecteerd. Thermisch gezien kunnen wij gevels leveren beginnende met een RC=6 tot Rc=15.

 
Volg Thermogreen Building Solutions op LinkedIn! Volg Thermogreen Building Solutions op Twitter!
30 januari RT @JanEkkelenkamp: @TenDesignNL en het laatste infopunt @ijsseldelta voor vandaag geplaatst bij schapenboerderij De Vreugdehoeve #Zwoll ...
Maalstoel 4, 7773NN Hardenberg, The Netherlands Mail ons Algemene voorwaarden