Gevelelementen

voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

 

Innovatieprijs 2012

Innovatieprijs voor ondernemers
Geplaatst op  21 maart 2012

De winnaars van de categorieën 'Innovatieve starter 2012' en 'Duurzame Innovatie 2012'.foto FFU Press Agency

HARDENBERG - Wie is binnen de gemeente Hardenberg een innovatieve starter in dit jaar? En wie valt in de prijzen in de categorie 'Duurzame innovatie 2012'? Zes bedrijven zijn daarvoor genomineerd en gisteren kwamen twee daarvan op het podium voor de prijsuitreiking.

Jarno Otter en Rob Muller kunnen hun oren niet geloven als zij horen dat zij de innovatieve startersprijs 2012 winnen. De 'RobOttpomp' ballenpomp hebben zij ontwikkeld en deze voldoet duidelijk aan de criteria die zijn gesteld om te kunnen winnen. De mate van innoviteit en de impact op de markt zijn groot, volgens het juryrapport. Zelf geven ze even daarvoor in een filmpje aan dat ze op de groene mat tijdens het balletje trappen op het idee zijn gekomen. "De ballen zijn niet altijd even hard en daarom bedachten we deze robotpomp." De cheque met een waarde van 2.500 euro wordt door hen in ontvangst genomen. Deze wordt overhandigd door burgemeester en jurylid Peter Snijders, die samen met Sander Karnebeek (regionaal innovatiemanager van Syntens Innovatiecentrum), Arend Hofsink (Ondernemersstartpunt), Eberhard Dijkhuis (Dijkhuis Aannemersbedrijf) en Henny Vogelzang (Vogelzang Dak elementen) tot deze slotsom is gekomen. Otter en Muller weten nog niet op welke wijze zijn het geld toe gaan passen in hun onderneming. Renier Hulst werd in deze categorie tweede met de Q-Load en Marco Ooink met de Multibroom derde.

Dan de genomineerden in de categorie 'Duurzame Innovatie 2012'. Eerst ook hier de videopresentaties van de drie bedrijven Habé Afbouw BV, Itter BV en Van Dijk Groep. Uiteindelijk is het Bert Rouwenhorst van Habé Afbouw BV die naar voren mag komen voor de cheque met een waarde van 7.500 euro. Zijn bedrijf biedt volgens het rapport met het thermogreen bouwsysteem een versnelling in het bouwproces. Beperking van de Co 2 uitstoot is de beweegreden om dit te ontwikkelen. Hij wint, ondanks de kanttekening dat het materiaalgebruik minder duurzaam kan zijn. Het gewonnen bedrag zal hij gaan besteden aan een verbetering van het automatiseringsproces in zijn bedrijf.

Stendert de Vries is met de gemeente Hardenberg degene die staat achter deze innovatieprijs. "In totaal hadden we 15 aanmeldingen en dat is een mooi resultaat voor een eerste keer. Ons doel is bedrijven die innovatief bezig zijn, in het voetlicht te zetten." Op de vraag of je verschillende bedrijven als appels en peren met elkaar kunt vergelijken, heeft hij een duidelijk standpunt. "We kijken niet op productniveau, maar naar het innovatieve vermogen van een bedrijf."
Volg Thermogreen Building Solutions op LinkedIn! Volg Thermogreen Building Solutions op Twitter!
30 januari RT @JanEkkelenkamp: @TenDesignNL en het laatste infopunt @ijsseldelta voor vandaag geplaatst bij schapenboerderij De Vreugdehoeve #Zwoll ...
Maalstoel 4, 7773NN Hardenberg, The Netherlands Mail ons Algemene voorwaarden